El camagroc es un tipus de bolet d'aquells que en una bona temporada boletaire, si estem de sort o sabem on trobar-los, podem arribar a emplenar cistells, fins el punt de no saber que fer amb ells. Es un bolet amb moltes opcions culinàries, el podem conservar assecant-lo o congelant-lo, però es necesari tenir-los en fresc per poder-ne fer crema.
A vegades a falta d'altres varietats ben bons son uns camagrocs, amb una bona collita es pot fer una bona despensa, i amb ella poder acompanyar tot l’any, les carns, la pasta, algun plat de Xef o una senzilla crema de camagrocs que no deixarà indiferent a cap comensal, res te a envejar a la crema de fredolics.
Crema de Camagrocs
Si disposem de Thermomix podem fer servir una de las moltes receptes de crema de bolets que corren per la xarxa, si no es el cas he trobat aquest també a la Xarxa i he decidit compartir.
Si disposem de Thermomix podem fer servir una de las moltes receptes de crema de bolets que corren per la xarxa, si no es el cas he trobat aquest també a la Xarxa i he decidit compartir.
INGREDIENTS:
Ingredients per a 8 gotets:
- ½ ceba
- ½ porro
- 1 llesca de pa torrat
- 300 g de camagrocs
- Sal
- Oli
- Crema de llet
- Farina
Preparació:
Netejar molt bé els camagrocs de
la terra i la pinassa que porten i deixar-los escórrer bé.
Pelar i tallar la ceba i el porro
a trossos. Sofregir-ho en una olleta amb
oli. Reservar uns quants camagrocs per a la decoració i la resta tirar-la a
l’olla amb la ceba i el porro. Un cop hagin donat dos tombs, cobrir-ho tot
d’aigua, posar-hi la llesca de pa torrat i sal i fer-ho bullir uns 30 minuts.
Triturar fins que quedi una crema ben fina. Rectificar de sal si cal i
afegir-hi la crema de llet. Un cop arrenqui el bull una altra vegada, apagar el
foc i servir-la calenta.
Arrebossar amb farina els
camagrocs per a la decoració i servir-ne tres o quatre damunt de cada gotet. De
la crema de llet se’n pot prescindir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada