A partir del mes d'octubre i fins a finals de novembre, es poden adquirir les olives, comprant-les o anant-les a buscar si en tenim oportunitat.
Un procés de conserva que varen explicar-me a Mi fa ja molts anys i amb el qual cada any preparo uns quants quilos d’olives, per consum propi i per regalar. El procés de conserva l’he dividit en tres fases, la primera fase es el canvi d’aigua al llarg de 9 dies, la segona fase es la de preparar i posar les olives amb l’aigua de conserva i la tercera fase es la de envasar les olives.
Un procés de conserva que varen explicar-me a Mi fa ja molts anys i amb el qual cada any preparo uns quants quilos d’olives, per consum propi i per regalar. El procés de conserva l’he dividit en tres fases, la primera fase es el canvi d’aigua al llarg de 9 dies, la segona fase es la de preparar i posar les olives amb l’aigua de conserva i la tercera fase es la de envasar les olives.
El canvi d’aigua del novè dia, es
diferent a la resta, retirarem l’aigua del dia anterior i reservarem les olives
dins del recipient, aquí comença la segona fase, hem de preparar l’aigua de la
conserva, en un recipient, introduirem per cada 9 parts d’aigua, una part de
Sal, m’explico, agafem un got d’aigua coma mesurador, en el recipient posarem 9
gots d’aigua i 1 got de sal, remenarem be fins que la sal es dissolgui amb l’aigua,
haurem de preparar la quantitat necessària per a cobrir les olives dins del seu
recipient. Un cop tinguem les Olives amb aquesta aigua de conserva, les olives
ja es conserven, no es fan malbé i podem deixar passar els dies que vulguem
fins que passem a la tercera fase, en la qual les envasarem en els pots que
haguem decidit.
Tal i com deia la meva avia, la
Novena de Sal per conservar, es el mateix que posar aigua en una olla amb un ou
dins, l’ou pel pes es submergeix, si afegim sal fins que l’ou suri, haurem
aconseguit la mateixa aigua de conserva que en el procés de la novena.
La tercera fase ja es mes particular
de cadascú, doncs sobre gustos no hi ha res escrit, Ara explicaré com les alineo,
les faig amb farigola i romaní, a poder ser silvestre, aprofito la temporada
boletaire per recollir-ne unes branques; Les olives les envaso per capes, a
sota de tot del pot, poso uns branquillons de Romaní i farigola, afegeixo una
1/3 part del pot d’olives i altre vegada unes branquetes i així fins emplenar
el pot, arribat aquest punt, afegim la mateixa aigua de la conserva cobrint les
olives i deixant un dit lliure, ja que en el meu cas per tancar la conserva, jo
sempre poso oli de Oliva, altres ho fan al bany maria, cadascú la seva tècnica.
Un cop tancat el pot, considero
que passat un mes ja es poden menjar les olives que hem conservat.
Així es la Novena o conserva d’olives,
9 dies, 9 parts d’aigua i 1 de sal, es fàcil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada