En una bona temporada boletaire, es poden arribar a
recollir quantitats considerables de bolets, si aprenem a conservar-los
adequadament, ens podrem proveir d’una bona despesa per quan la temporada
finalitzi i poder seguir gaudint-los.
Esta clar que no totes les especies de bolets es poden
conservar de la mateixa manera, en aquest post parlarem d’una de les tècniques
mes senzilles i utilitzada també per conservar altres viandes o aliments. Conserva
assecant els bolets.
Podem assecar els tipus de bolets petits i poc carnosos, que
es recullen en grans quantitats com ho es el cas dels camagrocs i les trompetes
de la mort, es bo saber que aquests bolets mai fan cuc, un cop recol·lectats,
haurem de dedicar un temps a triar-los, separant-los de la brossa que entra en
ell cistell, separant els sans dels mes passats o fets malbé, un cop nets, els
podem estirar sobre paper de diari, separats entre Ells, al Sol, només ens hem
de recordar d’anar-los donant la volta dos o tres cops al dia, sabrem que estan
secs i llestos per guardar, quan pressionant-los amb dos dits, s’esmicolin en
petits trossets o es facin farina. També es poden assecar enfilant-los amb fil i
agulla, pel tronc i penjant-los al sol, així no ens hem de preocupar de anar
donant-los la volta, tot hi que donen mes feina.
Podem assecar alguns tipus de bolets mes carnosos, com
els ceps, els siurenys i els rossinyols, però a diferencia dels camagrocs i les
trompetes de la mort, en aquests cas un cop triats i separats els bons dels que
poden estar corcats pel cuc, els haurem de laminar a capes molt fines i com ja
s’ha explicat, posar-los al sol estirats o enfilats.
Ambdós casos, un cop secs i deshidratats els poden
guardar embossats, aconsellable utilitzar bosses amb precinte o en pots de
vidre, en un lloc sec y que no doni el sol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada