dijous, 23 de març del 2017

Conservar bolets assecant-los al sol



En una bona temporada boletaire, es poden arribar a recollir quantitats considerables de bolets, si aprenem a conservar-los adequadament, ens podrem proveir d’una bona despesa per quan la temporada finalitzi i poder seguir gaudint-los.
 
Esta clar que no totes les especies de bolets es poden conservar de la mateixa manera, en aquest post parlarem d’una de les tècniques mes senzilles i utilitzada també per conservar altres viandes o aliments. Conserva assecant els bolets.


Podem assecar els tipus de bolets petits i poc carnosos, que es recullen en grans quantitats com ho es el cas dels camagrocs i les trompetes de la mort, es bo saber que aquests bolets mai fan cuc, un cop recol·lectats, haurem de dedicar un temps a triar-los, separant-los de la brossa que entra en ell cistell, separant els sans dels mes passats o fets malbé, un cop nets, els podem estirar sobre paper de diari, separats entre Ells, al Sol, només ens hem de recordar d’anar-los donant la volta dos o tres cops al dia, sabrem que estan secs i llestos per guardar, quan pressionant-los amb dos dits, s’esmicolin en petits trossets o es facin farina. També es poden assecar enfilant-los amb fil i agulla, pel tronc i penjant-los al sol, així no ens hem de preocupar de anar donant-los la volta, tot hi que donen mes feina.

 
Podem assecar alguns tipus de bolets mes carnosos, com els ceps, els siurenys i els rossinyols, però a diferencia dels camagrocs i les trompetes de la mort, en aquests cas un cop triats i separats els bons dels que poden estar corcats pel cuc, els haurem de laminar a capes molt fines i com ja s’ha explicat, posar-los al sol estirats o enfilats.
 
Ambdós casos, un cop secs i deshidratats els poden guardar embossats, aconsellable utilitzar bosses amb precinte o en pots de vidre, en un lloc sec y que no doni el sol.
 

El dia que els vulguem degustar, només els haurem de posar amb aigua, deixant-los hidrata la suficient estona per després cuinar-los com si fossin recent collits, val a dir que utilitzant aquest sistema de conserva, un cop cuinats els bolets acostumant a tenir al gust, mes fortor que si fossin recent collits.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada